Inloggen | Registreren

Kookpannen

RVS kook en steelpannen

De kwalitatief hoogwaardige RVS Kook en steel pannen zijn gemaakt van geborsteld roestvrij staal 18/10 en voorzien van een 6 mm dikke sandwichbodem voor een perfecte warmteverdeling.
De pannen zijn gebruiksvriendelijk door de afgeronde randen en geschikt voor alle warmtebronnen (incl. inductie).

Sorteer op

Kookpan 4,2ltr Diamante

Type Bestelnummer Besteleenheid Prijs
18cm 1.8 liter 350718 per stuk 38,62
24cm 4,2 liter 350724 per stuk 55,70

Kookpan middelhoog 20,2ltr met deksel

Type Bestelnummer Besteleenheid Prijs
35x21,5cm 20,2 liter 402236 per stuk 101,00

Kookpan middelhoog 31,4ltr met deksel

Type Bestelnummer Besteleenheid Prijs
40x25,5cm 31,4 liter 402240 per stuk 125,00

Kookpan middelhoog met deksel

Type Bestelnummer Besteleenheid Prijs
45x28,5cm 45 liter 402246 per stuk 154,00

Kookpan hoog , 15,2ltr m/d Pujadas

Type Bestelnummer Besteleenheid Prijs
32cm E720021 per stuk 80,00

Kookpan gietaluminium incl. glasdeksel

Type Bestelnummer Besteleenheid Prijs
24cm LAC0002 per stuk 34,50
28cm LAC0003 per stuk 42,30

Kookpan gietaluminium m glasdeksel

Type Bestelnummer Besteleenheid Prijs
20 cm LAC004 per stuk 27,70

Pannenset 9-delig Home chef

Bestelnummer Besteleenheid Prijs
403000 per stuk 248,00

Kookpan hoog 30cm, 21,2 ltr met deksel

Type Bestelnummer Besteleenheid Prijs
21,2 liter E720006 per stuk 97,00

Pastakookpan 35cm m/ 4 vergieten 20l rvs

Type Bestelnummer Besteleenheid Prijs
20 liter E720120 per stuk 184,00

Een van de meest gebruikte materialen voor pannen is RVS of roestvast edelstaal. RVS is een zeer veelzijdig materiaal en daarom zeer geschikt voor pannen: het is goed vormbaar, kan tegen hoge temperaturen, is hard en geleidt warmte redelijk goed. Daarnaast kan het materiaal goed tegen zuren zoals die in eten voorkomen. Bij pannen van RVS wordt vaak de term ‘edelstaal’ genoemd, dit betekent dat de pan gemaakt is van veredeld staal; staal verrijkt met andere materialen om het roestvast of roestvrij te maken. RVS wordt ook wel Inox genoemd en is voornamelijk gemaakt van ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Bij RVS pannen wordt vaak een getal genoemd zoals ’18/10′, dit betekent dat het RVS 18% chroom en 10% ­nikkel bevat. Roestvast edelstaal moet minimaal 11,5% chroom bevatten om ‘roestvast’ te mogen heten, een pan met als aanduiding 18/10 mag dus met recht ‘roestvast’ of ‘RVS’ genoemd worden.

RVS pannen met een sandwichbodem
De sandwich bodem is speciaal ontworpen voor het koken op inductie. Doordat RVS van zichzelf warmte niet optimaal geleidt wordt vaak de bodem van RVS pannen uit laagjes opgebouwd (sandwichbodem). Fabrikanten produceren inmiddels kookpannen dat 3-laags (tri-ply), 7-laags, 9-laags en zelfs 12-laags is. Het voordeel van de meerdere lagen is de optimale warmtegeleiding, maar ook zorgen de meerdere lagen ervoor dat kromtrekken van de pan wordt voorkomen. Doordat meerdere metalen worden gebruikt in een multi-laags bodem werken deze pannen ook op inductie: er worden metalen in de bodem verwerkt die magnetiseerbaar zijn. Een combinatie van aluminium of koper en roestvrijstaal in drie lagen opgebouwd levert duurzame goed geleidende pannen op. Tri-Ply pannen zijn opgebouwd uit drie lagen metaal, de buiten laag is van RVS, de tussenliggende laag is van extreem goed geleidend giet-aluminium of koper, en de binnen laag is weer van RVS. Het grote voordeel van Tri-Ply pannen is de extreem goede geleiding, omdat de Tri-Ply pannen ook aan de zijkant van de pan heet worden. Hierdoor heb je minder kans op aanbakken, wordt het voedsel gelijkmatiger verwarmd en zijn de pannen energiezuinig. Het bespaart zowel kooktijd als energie. Deze pannen hebben een hogere aanschafprijs. Hier staat echter tegenover dat de pannen een lange garantietermijn hebben en uitblinken in duurzaamheid, ze gaan ondanks intensief gebruik zeer lang mee en zijn vaatwasmachinebestendig.

  • Duurzaam
  • Sandwichbodem zorgt voor optimale warmtegeleiding
  • Geschikt voor alle warmtebronnen
  • Vaatwasmachinebestendig
  • Beschikbaar in veel vormen en maten
  • Geen antiaanbaklaag (minder geschikt voor de bereiding van eiwithoudende producten)
  • Kan ongeschikt zijn voor mensen met allergieën/intolerantie voor metalen zoals nikkel en chroom.

Pannen van RVS zijn zeer geschikt voor koken met water, zoals het koken van groente, aardappelen, rijst of pasta in water en het dichtschroeien van vlees.

© 2020 Schoondergang van Zwanenburg
Realisatie: Urban Heroes

Storing? Bel +31(0)88 7890123