Inloggen | Registreren

Gebruik van gietijzeren stoof- en braadpannen

De gietijzeren stoof- en braadpannen, van bijvoorbeeld de merken LAVA en Le Creuset, zijn voorzien van een duurzame emaillelaag aan de binnen- en buitenzijde. Het gietijzer zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling door de hele pan. De gietijzeren deksel draagt bij aan de warmteverdeling en zorgt zo dat uw braadstuk rondom regelmatig gaart. De emaillelaag is ondoordringbaar en utraglad. De gietijzeren braadpan is daardoor eenvoudig schoon te houden en kleur-, geur- en smaakneutraal. Het emaille beschermt het gietijzer ook tegen invloeden van buitenaf, zoals voedselzuren. Dit zorgt voor een product met een lange levensduur en kwaliteit. Deze pannen kunnen in de vaatwasser, maar hierdoor wordt de lange levensduur van de pannen en het bakgemak duidelijk verkort.

  • Deksel met dezelfde dikte als de pan zelf, voor een gelijkmatige verdeling van de hitte.
  • Houdt warmte goed vast
  • Speciaal ontworpen handvatten, voor een goede grip.
  • Geëmailleerd op 790ºC, voor een langere levensduur.
  • Zeer glad email, gemakkelijk af te wassen.
  • Hittebestendige knop.
  • Geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie en voor in de oven
  • Afkoelen alvorens te reinigen
  • Zwaar in gewicht
  • Onderhoudsgevoelig. Voor de beste kookresultaten strikt houden aan de gebruiksaanwijzing van de pan

Gebruik de braad- en stoofpan voor het braden van stukken vlees en gevogelte, het maken van stoofgerechten als boeuf bourguignon en hachee of het bereiden van dikke soep zoals erwtensoep en pompoensoep.

LAVA en Le Creuset biedt een levenslange garantie op fabricage- en kwaliteitsdefecten van het gietijzer.
De garantie geldt bij normaal gebruik en professionele hantering.

De braadpannen met en/of zonder geïntegreerde temperatuurmeter van Combekk zijn gemaakt van 100% gerecycled gietijzer en 'Made in Holland'.

Reinigen van gietijzeren pannen

Na gebruik dienen de pannen eerst afgekoeld te worden voordat ze gewassen worden. Wordt dit niet gedaan dan krijgt de pan een thermal shock. Dit kan ook de emaillelaag aantasten.
Grote koude en warmtewisselingen moeten worden vermeden.

De pan dient na het wassen goed te worden gedroogd. Dit voorkomt roestplekken op de pan.
De rand op de body van de pan (waar de deksel op rust) is niet geëmailleerd en dient regelmatig met zonnebloem olie te worden ingevet (het beste na elke wasbeurt). Dit olielaagje zorgt voor anti roest eigenschappen. Indien er ondanks goede zorg roestplekjes ontstaan zijn deze makkelijk weg te nemen met de ruwe kant van een kunststof schuurspons. Nadat de roest verwijderd is dient de rand opnieuw ingevet te worden met olie.

 

Schoondergang Van Zwanenburg, uw partner in keukenartikelen.

Schoondergang Van Zwanenburg is meer dan een groothandel. Al ruim 175 jaar zijn wij de specialistische Non-Food leverancier. We gaan voor partnership en vakmanschap. Ervaring leert dat we de kennis en expertise hebben om een uitgebalanceerd assortiment voor de gedekte tafel en de professionele keuken in de juiste prijs kwaliteit verhouding voor u tot in detail samen te stellen.

© 2023 Schoondergang van Zwanenburg
Realisatie: Urban Heroes

Storing? Bel +31(0)88 7890123