Alaska 18/10
Alaska bestek is een slanke en fijn gevormde lijn. Alaska weet te verleiden door zijn zuivere lijnen en het moderne ontwerp van het mes. Daarnaast omvat de Alaska lijn ook originele bestek delen, zoals een spaghettilepel en -vork waarvan de lengte van het handvat en de vorm van de tanden het oprollen van de pasta vergemakkelijkt. Door het exclusieve gebruik van roestvrij staal 18/10 met een superieure polijsting is Alaska een kwaliteitscollectie bestemd voor feestelijk gedekte tafels in de beste hotels en restaurants.
Sorteer op

Onderhoudstips voor bestekken
Met de komst van de vaatwasmachine en meer agressieve reinigingsmiddelen is het nodig gebleken u enkele tips te geven zodat u zolang mogelijk plezier hebt van uw bestekken.
Oorzaken van vlekvorming
- Onvoldoende reinigen of drogen.
- Een te hoge dosering afwas- naglansmiddel.
- Producten langdurig ongereinigd laten liggen waardoor zuren en zouten kunnen inwerken op het materiaal.
- Contact tussen diverse staalsoorten zoals chroom met chroomnikkel.
Ter voorkoming van vlekvorming/corrosie adviseren wij u daarom de volgende aanwijzingen in acht te nemen:
- Na gebruik het bestek direct afspoelen (niet inweken of in water laten staan!)
- Wrijf vochtige bestekdelen goed na met een droge doek.
- Afwasmiddelen doseren conform de instructies van de fabrikant. Een extra vuile vaat behoeft geen extra reinigingsmiddel.
- Volg de instructies voor het onderhoud van uw vaatwasser nauwkeurig.
- In verband met mogelijke "contact-corrosie" (veroorzaakt door aanraking van verschillende metaalsoorten) raden wij u aan de messen niet in dezelfde bestekmand als de vorken en/of lepels te plaatsen.
- Plaats het mes lemmet, de lepelbakken en de tanden van de vork altijd naar boven zodat spoelwater beter kan aflopen en het bestek beter gereinigd wordt.
Verwijder het bestek direct na het drogen uit de vaatwasser.