ATK Van Zwanenburg levert het nieuwe Element Hotel in Amsterdam.

ATK Van Zwanenburg levert het nieuwe Element Hotel in Amsterdam.

Element Amsterdam is het tweede Element Hotel van Europa en bestaat uit 160 eco-vriendelijke studio's en suites uitgerust met een complete keuken. Element is in 2008 gelanceerd, en mikt op short stay.

ATK Van Zwanenburg heeft een aantal zaken voor het Element Hotel mogen leveren en regelen. Door middel van een adviesopdracht is er een professionele keuken tot stand gekomen met allerlei professionele keukenmeubelen. Hierbij is wat betreft de professionele keukenapparatuur gekozen voor de duurzame en efficiënte kook- en bakapparatuur van Electrolux Professional.

Een uitermate fraai detail is verwerkt in het ontbijtbuffet van Element Hotel. Hier is gekozen voor CookTek Incognito, dé relevatie op inductiegebied. Zonder boren of zagen in tafelbladen wordt een bestaand meubel in een handomdraai een compleet warmhoudbuffet. De inductie unit wordt eenvoudig in een railsysteem onder een bestaand meubel geplaatst. Op het bovenblad van het meubel wordt een onderlegger gelegd waarop de pan of chafing dish komt te staan. Op de onderlegger Magneeto gaat een lampje knipperen wanneer deze op de juiste plek ligt en draadloos contact maakt met de inductie unit.

De onderlegger meet continue de temperatuur van de pan en geeft deze draadloos door aan de inductie unit. Deze geeft alleen inductie-energie wanneer de actuele temperatuur afwijkt van de ingestelde temperatuur. Er wordt dus alleen energie verbruikt wanneer dit nodig is, wat dus een enorme besparing oplevert.

Doordat de inductieunit en de pannen geen direct contact maken met het bovenblad van het meubel, is dit bovenblad niet onderhevig aan temperatuurschommelingen en oververhitting waardoor het niet scheurt. Dit in tegenstelling tot andere verwarmingssystemen en warmtelampen. 

In het Element Hotel in Amsterdam wordt verder gebruik gemaakt van het Grocier UniQue servies. Grocier UniQue kenmerkt zich door een roomwitte kleur, mooie vormgeving geven het een hele rijke uitstraling. UniQue is daarnaast een complete lijn, die in alle behoeften kan voorzien. Verder is er qua bestek gekozen voor Grocier Venezia, het nieuwe bestek van ATK Van Zwanenburg en hebben wij tal van andere keuken- en buttetartikelen mogen leveren aan dit fantastische hotel.


Deel dit bericht