Duurzaamheid

Bouwen aan een duurzame toekomst

Duurzaamheid is voor ons geen losse belofte, maar een vanzelfsprekend onderdeel van hoe wij werken. Al 180 jaar bouwen wij aan vertrouwen, kwaliteit en vakmanschap. Vandaag de dag komt daar een duidelijke verantwoordelijkheid bij: zorgen dat onze keuzes bijdragen aan een toekomtbestendige wereld.

Zo pakken wij duurzaamheid aan

Elke keuze telt, elke dag opnieuw. In onze merkenmix, de materialen die we gebruiken en de adviezen die we geven aan klanten. Producten die langer meegaan, vragen minder van de aarde en leveren meer op voor onze klanten. Daarom werken we met recyclebare materialen zoals RVS, ontwikkelen we circulaire oplossingen en zoeken we voortdurend naar innovaties die verspilling tegengaan.

Samen bouwen we aan morgen

Duurzaamheid is geen eindbestemming, maar een voortdurende reis. Elke dag ontdekken we nieuwe inzichten en manieren om processen slimmer en groener in te richten. Samen met klanten, leveranciers en partners bouwen we aan oplossingen die vandaag verschil maken en morgen nog steeds standhouden. Alleen door samenwerking creëren we een toekomst die écht duurzaam is.

Duurzaamheid in actie

Onze kracht ligt in grootkeukentechniek, service en onderhoud en restaurant- en keukenartikelen. Op al deze gebieden maken we duurzame keuzes zichtbaar.

  • Grootkeukentechniek vraagt om apparatuur die minder water en energie verbruikt en steeds slimmer wordt aangestuurd.
  • Onze serviceteams verlengen de levensduur van apparaten door preventief onderhoud en reparaties met herbruikbare onderdelen.
  • In ons assortiment aan restaurant- en keukenartikelen kijken we kritisch naar herkomst, recyclebaarheid en keurmerken die duurzame kwaliteit benadrukken.

Zo ontstaat een totaalconcept waarin duurzaamheid de rode draad vormt.

Onze 5 pijlers in duurzaamheid

Samen slimmer kiezen

Wij begeleiden klanten bij het maken van duurzame keuzes zonder concessies aan gebruiksgemak en kwaliteit. We laten zien welke alternatieven beschikbaar zijn en adviseren over oplossingen die minder verbruiken en langer meegaan. Duurzame investeringen moeten zich terugbetalen in (langdurige) werking en comfort.

Onze leveranciers

Bij inkoop hanteren we strenge criteria voor milieu en arbeidsomstandigheden. We werken uitsluitend met partners die onze waarden delen en bereid zijn te investeren in duurzame productiemethoden. Leveranciers worden gestimuleerd om te innoveren, transparant te zijn en verantwoordelijkheid te nemen voor ketenverbetering.

De maatschappij

Wij vinden dat bedrijfsprestaties ook een bijdrage moeten leveren aan de samenleving. Daarom ondersteunen we initiatieven die sociale waarde creëren, zoals inzamelacties voor goede doelen en lokale samenwerkingen die die verantwoord materiaalgebruik stimuleren. Ons personeelsbeleid richt zich op ontwikkeling en veiligheid, zodat medewerkers goed en verantwoord kunnen werken.

Daarnaast nemen wij, samen met onze medewerkers, actief deel aan World Cleanup Day. In teamverband gaan we op pad om specifieke locaties vrij te maken van afval. Het is een kleine moeite met een groots resultaat.

Groene energie

We verminderen onze CO2-uitstoot door energiebesparing, het inzetten van hernieuwbare energie en slimmer transport. Ons wagenpark wordt gefaseerd elektrisch en technologieën voor diagnose op afstand beperken onnodige ritten en piekverbruik.

Certificaten

Onze inzet wordt ondersteund door certificeringen en initiatieven. Wij werken volgens ISO 9001 voor kwaliteit, ISO 14001 voor milieumanagement en VCA. We participeren actief in MVO-netwerken en Safety Culture Ladder (SCL) trede 2 benadrukt ons veiligheidsbewustzijn en structurele verbetercultuur. Met Upcycle Kitchen geven we restmaterialen en gebruikte keukenonderdelen een nieuw elven, waardoor circulair werken direct zichtbaar wordt.

iso9001 black
iso 14001 black

Duurzame artikelen

Duurzame blogs

STORY

We zijn er weer bij: Horecava 2026

STORY

Ontdek VALO: modulair buffet voor hotels en evenementen

STORY

Bonna: servies dat werkt in de praktijk

Veelgestelde vragen over duurzaamheid

Grootkeukentechniek kan bijdragen aan duurzaamheid door energiezuinige apparaten te gebruiken die minder water en elektriciteit verbruiken. Het implementeren van systemen voor waterterugwinning en het gebruik van materialen met een lage milieu-impact voor keukenapparatuur zijn ook belangrijke stappen. Daarnaast helpt het integreren van technologieën voor slim energiebeheer om piekverbruik te verminderen en de algehele efficiëntie te verhogen.

Preventief onderhoud omvat regelmatige inspecties en schoonmaak van apparatuur, het tijdig vervangen van versleten onderdelen en het zorgen voor goede ventilatie om oververhitting te voorkomen. Dit verlengt niet alleen de levensduur van de apparatuur, maar zorgt ook voor een efficiëntere werking, wat resulteert in een lager energieverbruik en minder voedselverspilling.

Storingen kunnen duurzaam worden aangepakt door gebruik te maken van diagnose op afstand en monitoringstechnologieën om problemen vroegtijdig te identificeren en snel te verhelpen. Het trainen van keukenpersoneel om kleine problemen zelf op te lossen kan ook helpen om de afhankelijkheid van externe serviceteams te verminderen en de reparatietijd te verkorten. Daarnaast is het belangrijk om gerecyclede of gereviseerde onderdelen te gebruiken voor reparaties om de milieu-impact van nieuwe productie te vermijden.

Bij het kiezen van duurzame restaurant- en keukenartikelen moet gelet worden op de producten die gemaakt zijn van gerecyclede of gemakkelijk recyclebare materialen. Producten met een lange levensduur en die energie- of waterbesparing bieden, hebben de voorkeur. Het is ook belangrijk om te kijken naar de milieukeurmerken zoals Energy Star of EU Ecolabel, die de duurzaamheid van producten certificeren.